Witam zbliża się powoli pierwszy przegląd mojej Octi.Stąd moje pytanko który serwis polecicie w Krakowie.Wszelkie opinie mile widziane gdyż po rozmowach z różnymi klientami Skody nie które opowieści są przerażające.
Xenony Octavia II - barwa światła
Zwiń
X
-
Xenony Octavia II - barwa światła
Posiadam Octavkę z 2004 roku i niedawno padł mi jeden xenon.
Wymieniłem w serwisie Skody obie żarówki na Bosche D1S i...
...barwa światła jest teraz żółta jak w zwykłych żarówach.
Powiedzcie o co chodzi bo mnie szlag trafia że nie świecą już z tą charakterystyczną
niebieską poświatą, tym bardziej, że poszło 700 zeta na wymianę
-
-
Zamieszczone przez genesisPoczekaj z miesiąc aż się rozświecą.
Zamieszczone przez spironolO podróbkę nie ich nie podejrzewam w żadnym wypadku.
Komentarz
-
-
spironol, to tanio
jak mnie padł to za jeden po mega rabatach spiewali w ASO 500PLN(bez wymiany), a normalnie cos tak około 800PLN wychodziło za jeden
kupiłem ostatecznie chińskie za 160PLN za komplet i jeżdżę na nich już rok
wziąłem 5000K zamiast ori 6000Kprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoa co to za nowa teza? to nie są buty, że się muszą "rozchodzić"...
Zamieszczone przez piotrek_gdyspironol, to tanio
jak mnie padł to za jeden po mega rabatach spiewali w ASO 500PLN(bez wymiany), a normalnie cos tak około 800PLN wychodziło za jeden
Żeby komuś się nie nasunęło, że to podróbka mogę zrobić skan gazetki promocyjnej Volkswagen na lato, gdzie palniki Osram są za 299 zł. Nie dajmy się nabijać złodziejom, czasem wystarczy poszukać.
edit:
zamiast skanu to samo jest ba stronce
wchodzimy w oferta części- akcesoria- i suwakiem przejeżdżamy w prawo, potem klikamy na zdjęcie opakowania palnika
DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genesisA dzwoniłeś po kilku aso? Ja z ciekawości wysłałem 10 maili i najtaniej w mojej okolicy
wybacz ale żeby zmienić żarnik nie będę jechał do Wieliczki chociaż to piękne miastoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdywziąłem 5000K zamiast ori 6000K
5300K to barwa prawie czysto biała a 6000K to już biała z poświatą niebieskiego.
Zamieszczone przez ufoa co to za nowa teza? to nie są buty, że się muszą "rozchodzić"...
Kolego spironol, jak przesiadłem się z HIDów o barwie 6000K na ori xenony które mają barwę 4300K to też byłem załamany ale z czasem się przyzwyczaiłem
Komentarz
-
-
6000K to już niebiesko świecą, oryginalne palniki Philipsa lub Osram mają barwę 4300K, chyba że trafimy na np. Osram CoolBlue, wtedy mają nieco wyższą temperaturę barwową.
Ceny palników ksenonowych D2s kształtuja się na poziomie 100-140 zł, być może D1s są droższe. Ceny w ASO są chore.Marek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmOri xenon w skodzie to 4300K i jest to niestety barwa biała wpadająca w żółtą z przewagą żółtegoO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz